Elfogyott a beruházási keret

Elfogyott a beruházási keret, pedig még javulnunk kellene
Szabó-Jilek Zsolt

szenior tanácsadó

A mai gyorsan változó világban a szervezeten belüli, mobilizálható erőforrás-tartalékok megtalálása és felhasználása elengedhetetlen. Ez lehetővé teszi a vállalatoknak, hogy időben és hatékonyan reagáljanak az új kihívásokra és lehetőségekre, megőrizve a versenyképességet. Több mint 40 év nemzetközi tapasztalatára támaszkodva vesszük számba ezeket a rejtett lehetőségeket. Így segítjük ügyfeleinket a sikeres működésük fenntartásában.

Eddig egyszerűbb volt beruházni, fejleszteni, mint az embereket fejleszteni, de ebben a forrásszegény időszakban ezt is meg kell fontolnunk. A műszaki beruházásokat gyakran kézzelfoghatóbb és egyszerűbb megközelítésnek tekintjük az emberek fejlesztésének időrabló bizonytalanságánál. A beruházások látható időn belül mérhető eredményeket kínálnak a termelékenységben. Ráadásul a munkaerőpiac egy ideje nem kínál jól képzett szakembereket, kompromisszumokra kényszeríti a vállalatokat. Mindezen felül általános tapasztalat, hogy az emberközpontú fejlesztések, mint például a képzés és fejlesztés, több időt, erőfeszítést és folyamatos elkötelezettséget igényelnek ahhoz, hogy jelentős változásokat eredményezzenek, de itt a „nincs időnk megállni és a fejszét élezni” gyakorta elhangzik.

A műszaki beruházások előnyei

  • Kiszámíthatóság: A műszaki beruházások gyakran kiszámítható eredményekkel járnak a bevezetésre kerülő technológia vagy berendezés képességei alapján. Az eredmények jobban meghatározhatók, így könnyebb előre látni a potenciális előnyöket.
  • A megvalósítás gyorsasága: A műszaki fejlesztések végrehajtása viszonylag gyors és hatékony lehet, különösen, ha a technológia könnyen elérhető és könnyen integrálható a meglévő folyamatokba.
  • Korlátozott ellenállás a változásokkal szemben: Az emberek ellenállhatnak a változásnak, különösen akkor, ha azt a munkahelyük biztonságát fenyegető veszélynek érzik, vagy ha a dolgok jelenlegi módján jól érzik magukat. A műszaki beruházásokat azonban gyakran természetes fejlődésnek tekintik, és kevésbé valószínű, hogy jelentős ellenállásba ütköznek.
  • Skálázhatóság: A műszaki beruházások könnyen továbbterjeszthetők a különböző csapatok, osztályok vagy akár szervezetek között, így biztosítva a következetes javulást az egész területen. Az emberek fejlesztése ezzel szemben egyénre vagy konkrét csoportokra szabott megközelítéseket igényelhet, ami erőforrásigényesebb lehet.
  • Tartósság: A műszaki beruházások hosszú távú előnyöket biztosíthatnak, ha jól karbantartják és rendszeresen frissítik őket. Az emberek fejlesztése folyamatos erőfeszítéseket igényelhet a tartós javulás biztosítása érdekében, mivel a készségek és viselkedésmódok idővel romolhatnak, ha nem erősítik meg őket, vagy nem gyakorolják következetesen.

Lényeges azonban megjegyezni, hogy a műszaki  beruházások és az emberek fejlesztése nem zárják ki egymást. A sikeres folyamatfejlesztés gyakran a két megközelítés kombinációját foglalja magában. A műszaki megoldások megfelelő képzéssel, kommunikációval és a munkaerő támogatásával történő integrálása átfogóbb és fenntarthatóbb javulást eredményezhet. E két szempont kiegyensúlyozása javíthatja az általános termelékenységet, és hatékonyabb és alkalmazkodóbb szervezetet hozhat létre.

Íme 3 egyszerű trükk, ahogy a napi működésbe illesztve csapatával valóban meg tud állni és megélezheti a fejszét, segítve a vállalata teljesítménynövekedését.

A személyes fejlődésbe való befektetéssel, a pozitív munkakultúra ápolásával és az alkalmazottak jólétének előtérbe helyezésével fejlesztheted az embereket és jelentős termelékenységnövekedést érhetsz el anélkül, hogy kizárólag a technikai fejlesztésekre támaszkodnál. Ne feledd, hogy a felhatalmazott és motivált munkaerő minden fenntarthatóan sikeres szervezet gerince!

 

GYORSFÉNYKÉP
3 perc
e-mail
Átfogó képet kap arról, mekkora erőforrást szabadíthat fel a vállalatánál

KONZULTÁCIÓ
60 perc
online
Testreszabott szakértői támogatás a vezetői kihívásai alapján megfogalmazott kérdésekben 

GYAKORLATI TECHNIKÁK
1 nap
webinár
Bevezető tréning a megvalósítás módszereibe: Hogyan szabadíthatja fel a rejtett tartalékokat a vállalatánál?