Kína nem nevezhető többé a „világ gyárának”. Az ICG ötven tanácsadójának lehetősége volt meggyőződni erről egy izgalmas tanulmányi út során 2018 szeptemberében. A 35 eseményt, amin Shanghaiban, Hangzhouban és Shenzhenben részt vettünk, az „agilis”, „innovatív” és „vállalkozói” szavakkal lehet a legjobban összefoglalni.

„Amíg a nyugati vállalatok egyetlen innovációs ciklust teljesítenek, addig a kínai vállalatok tízet” – mondta el nekünk Edward Tse, globális stratégiai tanácsadó. A gyorsan fejlődő (accelerator) és innovációs központokban, start-upoknál valamint vállalatoknál, állami intézményeknél tett látogatásink során megbizonyosodtunk arról, hogy mit jelent a kínai vállalkozói mentalitás/szellem: ez a mentalitás jelenleg egy olyan folyamatot vezérel, amely az állami irányítású tervgazdálkodást átalakítja globális innovatív vezetéssé alakítja. A Tencent, az Alibaba és a Haier jelenleg is a világ legnagyobb vállalatai közé tartoznak, és a fiatal vállalatok igyekszenek követni a példájukat, megkérdőjelezve a megszokott üzleti modelleket.

Tapasztalataink és élményeink rövid összefoglalásával tájékoztatni, inspirálni, talán még provokálni is szeretnénk Önöket – amennyiben Kína Önöket sem hagyja hidegen, osszák meg gondolataikat, tapasztalataikat velünk a következő, személyes találkozónk során!

Vállalkozói Kína

Az XNode-nál (start-upoknak otthont nyújtó coworking iroda) tett látogatásunk során Pudongban, Shanghaiban Wei Zhou, az XNode vezérigazgatója elárulta, hogy szerinte miben rejlik Kína vállalkozói mivolta. „Kínában naponta 16500 céget regisztrálnak. Ez része az ország DNS-ének, a kínai vállalkozók nem félnek hibákat elkövetni.” Ezek a start-upok a fiatal mérnökökre fókuszálnak a robotikus alkatrész gyártás, a drón szoftverfejlesztés, a határon átívelő fizetés és az arcfelismerő szoftverek területén. Az XNode küldetése, hogy kapcsolatot teremtsen a start-upok, a kormány, a közösségek és az akadémiai közeg között. Mindezek által Kína az innováció legjobb laboratóriuma lehet.

Agilitás Kínában

A nyugati országokban az utóbbi 2-3 évben fontos téma az agilitás. Utunk során kíváncsiak voltunk, hogyan áll az agilitással Kína. A Perficient (szoftverfejlesztő cég, kb. 200 Scrum szoftverfejlesztő csapattal) vezérigazgatóját és néhány szakértőjét kérdeztük Hangzhougban és egy tanácsadót az odd-e-nél (nemzetközi Scrum és agilitás tanácsadó cég).
Két fő inspiráló felfedezésünk volt ezen beszélgetésekből:

  1. Az ázsiai környezet alkalmas a Scrumra

A kínai emberek hagyománykövetők, emiatt lehet, hogy a munkavállalók arra támaszkodnak, amit a vezetőjük mond nekik, nem kérdőjelezik meg a döntéseket, és hamar elfogadják az új irányokat. Figyelembe véve a következő feltételeket, az agilitás nagyon jól működik:
a) a menedzserek azt akarják, hogy agilis módon dolgozzanak a munkavállalók;
b) a menedzserek az agilitásnak megfelelő kereteket állítanak;
c) a munkavállalók látják a munka értékét az agilis módszerben.
Ezen feltételek mellett a kínai munkavállalók sokkal inkább önmegvalósító módon tudnak dolgozni.

  1. Az agilitás továbbra is növeli a fontosságát Kínában

2004/2005 óta vannak nemzetközi szoftverfejlesztő cégek Kínában, akik a Scrum-ot használják. Ma már sokkal tapasztaltabbak és már megtudják tanítani a nyugati partnereiket, hogyan használják a legjobban a Scrum-ot. A szakértők szerint az agilitás körüli felhajtás világszerte tovább nő, nem tudva, hogy mi jön majd ezután.