Többdimenziós problémák

Sok cégnél megfigyelhető: küzdenek egy problémával, keresik a megoldást, próbálnak előrelépni, de nem sikerül. Ugyanazokat a köröket futják újra meg újra: a szervezetet sokszor átalakították már, bevezettek új módszereket, a legújabb gépeket használják, stb. Legtöbbször csak egy dimenzióban keresik a megoldást. Az esetek nagy részében már eleve arra fókuszálnak, ahol egyébként is jól teljesítenek. Ilyen helyzetben kifejezetten nehéz nézőpontot váltani és észrevenni, hogy más térben kell keresni a megoldást. Például, ha valaki nagyon jó gyakorlati szakember, ő azt fogja nézni, hogy milyen új eszközöket, módszereket tud alkalmazni és nem gondol arra, hogy milyen a vezetők megértése, együttműködése, vagy a rendszerek támogatják-e az eredményes működést.
A kocka-modell olyan eszköz, amelyen keresztül egyszerűen megérthető, milyen tényezők és hogyan befolyásolják a vállalat eredményességét. Egyben segít rávilágítani arra, milyen paradigmaváltás szükséges a továbbfejlődéshez, és hogy hol találhatók azok a területek, ahol a befektetések a legjobban megtérülnek majd.

A modell egy háromdimenziós tér, amelynek tengelyei:

  1. eszközök
  2. folyamatok és szervezet
  3. emberek

Az egyes dimenziók mentén mérhető egy vállalat, egy projekt, vagy akár egy szervezeti egység működése is. Mennyire használ modern, kifinomult eszközöket, milyen alaposan dolgozták ki a folyamatokat és mennyire értik a munkavállalók és vezetők a működés logikáját? A három dimenzió mentén adott értékelés meghatároz egy téglatestet, amelynek a térfogata az eredményességgel arányos. Ebből az összefüggésből következik, hogy bármely dimenzió elhanyagolása drasztikusan rontja az eredményességet.
Nézzük ezt részleteiben!

Kocka-modell

A cikk szerzője dr. Péczely György, az ICG Stádium Kft. ügyvezetője.