Az idő, mint kritikus faktor

A mindennapokban számtalanszor kell újabb kihívásra, problémára megoldást találni. A mai felgyorsult környezetben számos jó ötlet megtalálása számos nehézségbe ütközik:

Miért épp prototyping?

A prototípuskészítés a problémamegoldás egyik formája, amely fizikai/vizuális/élmény-modelleket használ annak tanulmányozására és tesztelésére, hogy egy új megoldás hogyan fog működni és kinézni a gyakorlatban, és hogyan lehet majd használni. A prototípusok arra ösztönzik a csapatot, hogy valódi kérdésekkel foglalkozzon, amelyeket könnyen elsikkadhatnak az írott koncepciókban vagy szóbeli megbeszéléseken. A prototípusok kiválóan alkalmasak  alternatív megközelítések tanulmányozására és összehasonlítására, értékelésére.

Néhány prototípus modell:

Fizikai modell: 3D-s modell létrehozása az ötlet alapján a rendelkezésreálló anyagok felhasználásával (papír, karton, textil, gyurma és még sok más).

Videó prototípus: az ötlet átültetése egy történetbe, melyből aztán forgatókönyv készül. A forgatókönyvből készült videó lépésről lépésre mutatja be a koncepciót.

Szerepjáték: az ötlet előadása szerepjátékban. Olyan emberek megtestesítése, akik az ötletet megértik és bemutatják az ügyfeleinek a tapasztalataikat.