Öt tényező teszi egyedivé coaching megközelítésünket:

1. Tapasztalat

Jelentős tapasztalatot halmoztunk fel vezetőként, tanácsadóként. Ez a tapasztalat lehetővé teszi a támogatott vezetők élethelyzetének, szervezeti kontextusának, szervezeti kapcsolatrendszerének megértését. Értjük és támogatni tudjuk az üzleti célok elérését és megvalósítását, értjük és látjuk, hogyan kapcsolódik a személyes kontextus az üzleti célok eléréséhez.
Executive coachként is jelentős a tapasztalatunk. Néhány coachunk több mint 800 óra egyéni coaching tapasztalattal rendelkezik. Az AoEC diploma mellett egyes coachaink ICF (International Coaching Federation) fokozattal (PCC vagy ACC) is rendelkeznek.

2. Módszeres képzés

Az ICG Integrated Consulting Group sokat áldoz tanácsadói személyes képzésére. Bár korábban minden executive coachunk tanult coachingot, fontosnak tartottuk, hogy közösen elvégezzük az egyik legelismertebb képző intézmény másfél éves programját. A közös képzés segített integrálni vezetői, pszichológiai és tanácsadói tapasztalatainkat, és segít abban, hogy a coaching folyamatra is ránézhessünk mindhárom szemszögből.

3. Szervezeti beágyazottság

Az esetek többségében az executive coaching valamilyen más szervezeti beavatkozás része. Coaching megbízásaink elején megismerjük az adott vállalat kultúráját, így a coaching témáját el tudjuk helyezni a tágabb kliens-rendszerben. Ez lehetővé teszi azt is, hogy a coachinggal ne csak a coacholtra, hanem a teljes ügyfélrendszerre, szervezetre hassunk.

4. Szervezet- és vezetésfejlesztési tapasztalat

Executive coaching megbízásaink során jelentős szervezet– és vezetésfejlesztési tapasztalatainkra építünk, sok esetben kombináljuk a különböző fejlesztő beavatkozásokat. A többféle módszertannal többszörös hatást érünk el, illetve azzal is, hogy otthonosan dolgozunk a szervezet alsó és felső hierarchiaszintjein.

5. Integratív módszertan

Nem köteleztük el magunkat egyetlen „nagy” szakmai irányzat mellett sem. Ismerjük és használjuk a Gestalt, a kognitív, a magatartástudományi és a rendszerszemléletű megközelítéseket és módszereket. A többféle értelmezési paradigma kreatív feszültséget hoz létre, amely feszültség segíti a coacholtak önreflexióját, tanulását és fejlődését, és az adott pillanatban az ügyfél igényéhez alkalmazkodó legnagyobb rugalmasságot adja.