Abban hiszünk, hogy már az együttműködés elején, a folyamat tervezésének szakaszában érdemes figyelmet fordítani a szervezet tagjainak bevonására. Ez teszi lehetővé, hogy standard, előre gyártott és kész megoldások helyett olyan szervezeti változás induljon el, amely során kimondhatók a valós célok és érdekeltségek, felvállalhatók a nehézségek. A résztvevők képessé válnak a közös és tartós megoldások megtalálására, és ezért személyes felelősséget vállalnak.

A vezetőknek nem csupán a folyamat vezetésében, támogatásában jut kiemelkedő szerep – tapasztalatunk szerint gyakran előfordul, hogy a folyamat során nekik is változniuk kell. Tanácsadóink őket külön is támogatják az azzal való szembenézésben, hogy sokszor legjobb szándékuk ellenére ők maguk is részei (és okozói) a kialakult szervezeti problémának.

Működésünk lényegi eleme, hogy a beavatkozások menetét nem a különböző módszertani irányzatok, hanem a tanácsadóink által közösen képviselt OD szemlélet és értékrendszer határozza meg. A változási folyamatot ügyfeleinkkel partneri viszonyban valósítjuk meg. Szervezetfejlesztőink ritkábban javasolnak tartalmi megoldásokat, ehelyett inkább a beavatkozási folyamatot alakítják úgy, hogy a szervezeti szereplők képessé váljanak maguk megoldani a felmerülő problémáikat, és tanulják meg, hogyan tehetik ezt egyre magasabb szinten.