Hogyan vonhatjuk be hatékony formában a kulcsszemélyeket? Egyszerűnek hangzik: összehozzuk a megfelelő embereket, és hagyjuk, hogy nyílt, mélyreható párbeszédet folytassanak egymással a releváns témákról. A vezetői megbeszéléseken ehhez könnyebb megteremteni a kereteket, de az igazi dinamika a nagycsoportos workshopokon mutatkozik meg, ahol húsz, vagy akár száz ember alkot egy csoportot.  Hosszú prezentációk és hierarchikus utak bejárása helyett a résztvevők igazi párbeszédet folytathatnak, flow élményben részesülhetnek miközben érzelmi bevonódáson és know-how megosztáson alapuló döntéseket hoznak. Mindezt akár virtuálisan: gondoskodunk a technikai támogatásról széleskörű virtuális jártasságunk segítségével.

Úgy érünk el tréningjeinkkel mélyreható tanulást és valódi változásokat, hogy az alábbi tényezők mindegyikére fókuszálunk:

  • Új tudás megszerzése
  • Az ehhez kapcsolódó viselkedések gyakorlása – új készségek
  • A tanulók erőfeszítése a saját fejlődésük érdekében – motiváció

Fejlesztési témáink egy részénél már egy-egy alkalom is használható készséget ad, és változást hozhat. Ám bizonyos témákban csak a javasolt fejlesztési folyamatot
végigjárva várhatunk valódi, fenntartható eredményt.